Monday, February 4, 2013

Leva Som Ansvarig persom

 1 Låt dina ord stärker den sunda läran. 2 Säg till äldre män för att vara nykter,allvarlig, kloka ljud i tron,
kärlek och uthållighet.
 3 De äldre kvinnorna på samma sätt måste uppträda som det anstår heliga kvinnor, inte ges till skvallrat eller
dricka vin   4 men lika bra som rådgivare, kunna undervisa yngre kvinnor att älska sin man och barn 5  att bara förnuftig och ren, att ta hand om hushållet, att vara snäll och undergiven till deras män, så att vår tro bli attackerad. 6 Uppmuntra unga män att vara själv kontrollerade. 7 Satte dem med gott exempel genom eget sätt att göra .Låt din undervisning vara allvar och uppriktiga 8 och din förkunnelse klanderfri. Då dina motståndare kommer att skämmas och kommer att ha något att kritisera.
  Lär slavar att omfattas av deras herrar, och ge tillfredsställelse i varje avseenden, i stället för att argumentera. 10 Det får inte stjäla från dem men för att vara trovärdig. På detta sätt kommer de att dra alla att beundra läran av Gud vår frälsare.
  11 För  Gud Frälsaren har uppenbarat hans kärleksfulla plan för alla, 12 lära oss att förkasta en gudslös sätt av liv och världsliga girighet, och att leva i denna värld som ansvarig personer, upprätt och tjäna Gud,
   13 Medan vi väntar på vår välsignade hopp- den härliga manifestation av våra stora Gud och frälsare Jesus  Kristus. 14 Han ger sig själv för oss, att återlösa oss från allt ont och att rena ett folk han ville bli sen egen och tillägnad de goda.
15 Lär dessa saker uppmuntra och tillrättavisa med all myndighet. Låt ingen förakta dig.

från Christian  Bible

No comments:

Post a Comment